Karosseri

Hvorfor lakkbeskyttelse?
Bilens lakk utsettes for store påkjenninger gjennom hele året. På sommeren er det solen og dens UV- stråler som er det største problem, mens det på vinteren er salt og is. Om du selv skal polere bilen med vanlig voks, bør du polere bilen hver 3. måned for å være sikker på at den er beskyttet.

Fordelen med lakkbeskyttelse er at den varer i minimum 12 måneder og vil sørge for at bilens lakk er beskyttet i hele denne perioden. Om man er flink til selv å vaske og vedlikeholde lakkbeskyttelsen, kan den vare i opptil flere år. De fleste får utført en re behandling etter 12 måneder for å fjerne riper og legge på ny beskyttelse - slik at du til enhver tid har en flott bil.

Lakkbeskyttelsen fungerer som en "støtdemper" for bilens lakk. Beskyttelsen reflekterer UV-stråler og den lar seg ikke bryte ned av salt eller avfettingsmidler. Du kan vaske bilen med vanlige vaskemidler og du kan bruke automatiske vaskeanlegg.

Er du glad i å polere selv? Fortvil ikke. Du kan polere så ofte du vil selv om du har lakkbeskyttelse på bilen - dette gjør kun at du får en enda bedre beskyttelse. Eneste vi anbefaler er at du polerer med Glare produkter, som du får kjøpt der du utfører beskyttelsen.GLARE Lakkforsegling
Glare Polish er ikke som vanlige polish produkter. Den inneholder Glassplexin og er formulert av en kjemiker med 28 års erfaring innen poleringsmidler. Glare vil binde seg molekulært til selve lakken. Årsaken til denne binding er enkel: Glare inneholder en aktiv ingrediens ved navn Glassplexin. Denne ingrediensen er et silikat med en negativ ladning som medfører en elektron utveksling mellom produktet og lakken den påføres. Denne utvekslingen skaper et langvarig beskyttende lag både i og utenpå lakken. Siden produktet ikke bare ligger på toppen av lakken, vil du oppnå en dypere, rikere og mer varig skinn i din lakk – det er dette vi liker å kalle "The wet look".

Hvordan ta vare på resultatet?
Vi gir inntil 10 års garanti mot tap av glans, men dette betinger at kunden er flink til å ta vare på bilen sin. Skandinavia har tøffe forhold når det gjelder miljøet bilene benyttes i. Vi har alt fra varme sommerdager, til dager da hele bilen er belagt med is og snø. Vi har salt på veiene og piggdekk som sørger for mye asfaltstøv – slike forhold innvirker selvfølgelig på holdbarheten til en behandling som Glare. Det som er mest avgjørende for å beholde resultatet er å vaske bilen regelmessig og gjøre det på riktig måte.

I vinterhalvåret bør bilen vaskes minimum en gang i uken for å sørge for at ikke salt og asfalt fester seg for godt. Det beste er selvfølgelig håndvask, men det er ikke alle som har tilgang på det i vinterhalvåret – da kan man benytte selvvask stasjonene eller børsteløs vask på bensinstasjoner. Det du skal påse er at du ikke velger voks behandling i børsteløs vask – kun vask. Å påføre voks på Glare vil kun medføre at bilen ser skitten ut, ettersom voksen vil bli og se ut som en grå hinne på Glare belegget.

NB! Du må gjerne vaske ditt kjøretøy i børsteløse vaskemaskiner eller på "Gjør det selv" stasjoner. Oppskriften nedenfor er for deg som liker å håndvaske bilen.

Når du skal vaske bilen for hånd anbefaler vi følgende fremgangsmåte: Spyl først av kjøretøyet med vannslange/høytrykksspyler, på denne måten får du vekk den verste og løse skitten. Deretter avfetter du kjøretøyet opp til vinduene. spray avfettingen på og la den virke i noen minutter, spyl deretter grundig. Glare belegget tåler avfetterne som er tilgjengelige i markedet.

Du er nå klar til å vaske bilen med en svamp, velg en svamp som er svært myk (bruk eventuelt en mikrofiberklut til å vaske med). Ta ca 1 ltr vann og to korker med Glare Ultra Wash i en triggerflaske. Spray litt i svampen og litt på bilen så det begynner og skumme Skummet er formulert for å holde seg fuktig under vasken, slik at ikke såpen tørker på kjøretøyet. Vask kjøretøyet fra toppen og ned og ta felger og dekk til slutt. Ultra Wash inneholder Glassplexin som gjør at du tilfører litt beskyttelse hver gang du vasker bilen.

Når du er ferdig med å vaske tørker du kjøretøyet med Glare Chammy, dette unike tørkeskinnet holder 20 ganger sin egen vekt i vann. Tørkeskinnet henges opp tørt etter bruk, ikke legg det i en tett pose/beholder da dette bare vil ødelegge det. Når du skal bruke det neste gang fukter du det og vrir det opp før bruk – så er det fint og mykt igjen.

Hver sjette gang du vasker bilen, anbefaler vi at du behandler den med Glare Sahara. Dette er en hurtig polish som du sprayer på, fordeler utover med en mikrofiberklut – lar tørke og tar av igjen med en ren mikrofiberklut. Du polerer enkelt hele bilen på 15-30 minutter og da har du gitt ditt kjøretøy en meget god beskyttelse og vedlikehold av Glare behandlingen.

Er du nøye med å vaske ofte og riktig, vil din bil holde seg skinnende og beskyttet lenge - og husk at uansett hvilken beskyttelse du har på bilen, så må du vaske regelmessig.